Индустрија новости

Поларните модели ја зголемија отпорноста на флексибилните PCB

2020-10-23
Polar Instruments, водечки производител набрз алат за дизајнирање на PCBза производители и ОЕМ, објави проширување на продуктивноста на Si8000m и Si9000e PCB алатка за решение на полето за далекувод; XFE „Xhatch Flex Enhancement“ е најлесно да се користи алатка за решенија од втора генерација, со можност за воспоставување вкрстена (мрежеста) патека за враќање на земјата на различни линеарни, микрострипи и вградени структури на ленти.
Мартин Гаудион, извршен директор на Polar Instruments објасни: "Флексибилните и крути флексибилни дизајнери и производители бараат дополнителни алатки за теренски решенија што можат да се користат за моделирање на PCB далекувод, со мрежни или меѓуземни повратни површини. XFE е Polar Si8000m со проширување од Si9000e, тој може брзо да воспостави модел на далноводот за структура за враќање без загуби. Ова е долгоочекуваниот чекор напред во областа на флексибилноста и крутата флексибилност. Исто така е корисен за други вкрстени каблиПХБ. Кабелот за вкрстување го прави отпорот контролиран во Истата е иста ширина како и линијата и има разумна и производлива геометрија - како што е структурата на вметнување. "
XFE ја користи сопственичката повеќе-канална дводимензионална дво-димензионална алатка за решение на полето за граница на Polar за да изгради модел на отпорност на далекувод со водоносна површина за враќање. Воспоставувањето на поврат на бакар од 10% до 100% на патеката за отпор сега е едноставно како традиционална структура за контрола на отпорот. Широката геометриска девијација на флексибилните и крути основни материјали значи дека е поважно да се утврдат точните димензии на дизајнот, што може да го намали бројот на примероци за да се обезбедат големи количини.
Сега Si8000m и Si9000e ја имаат и новата опција на функцијата за вкрстено моделирање XFE, Polar Instruments може да ја обезбеди. Повеќе од 98% одПроизводители на PCBвклучувајќи го и користењето на Полар на Хонгтаи.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept